Honda halusi polttoainevalmistaja ExxonMobilin ottavan F1-harjoituksissa näytteen moottoristaan joka ikinen kerta auton saapuessa varikolle.

Japanilaisvalmistaja ottaa ponnistelun F1-tekniikkansa eteen äärimmäisen tosissaan. Tämä on tullut selväksi katsellessa Red Bullin ja Toro Rosson moottorien kehitystyössä, mikä on edennyt vakuuttavaa tahtia vuoden mittaan.

Taustalla piinaavat edelleen kiusalliset muistot McLaren-farssivuosista. Honda on pyrkinyt tekemään kaiken viimeisen päälle. Samaa on vaadittu myös muilta yhteistyökumppaneilta, kuten polttoaineyhtiö ExxonMobililta.

– He halusivat meidän ottavan näytteen joka kerta auton saapuessa varikkopilttuuseen. Harjoituksissa se tarkoitti sitä, että aina muutaman kierroksen jälkeen meidän oli tehtävä uusi tarkistus uudelleen ja uudelleen, ExxonMobil-pomo Dario Izzo kertoi Motorsportille.

– Kaikessa siinä oli kyse heidän omista odotuksistaan kulumisen ja luotettavuuden suhteen, polttoainejehu sanoi.