Jokaisen nauhuria käyttävän toimittajan pahin painajainen on havaita kesken haastattelun, ettei aparaatti olekaan nauhoittanut sekuntiakaan arvokasta keskusteluhetkeä.

Haastattelun nauhoittaminen helpottaa kirjoittavan toimittajan työtä, mutta mikäli haastattelu menee radioon, tai vaikkapa podcastiin, on kyseessä kaiken pilaava virhe. Siksi nauhoituksen onnistumisen varmistaminen on monelle pakkomiellettä muistattavan tarkkaa puuhaa.

[readmore from=”Haas”]

Virheitä voi sattuia kuitenkin jopa kaikista parhaimmille. Tom Clarkson, yksi F1-varikon kokeneimmista ja arvostetuimmista journalisteista pyörittää F1-sarjan omaa Beyond the Grid -podcastia. Lajin ystävien suosikiksi noussut podcast-sarja on tarjonnut huikean vieraskattauksen ja sitä myötä lukuisia tarinoita, joita F1-fanit eivät ole ennen kuulleet.

Clarkson haastatteli aiemmin tänä vuonna Haasin tallipäällikköä Günther Steineria. Tulisieluinen tallipomo on noussu F1-sarjaan keskittyvän Netflix-sarjan Drive to Surviven myötä fanien suosikiksi räjähtävän luonteensa ja laajan kirosanavarastonsa turvin.

Steiner vastasi F1 Racing -lehden erikoisartikkelissa fanien hänelle lähettämiin kysymyksiin. Juttuun on lisätty hauska yksityiskohta, kun jutussa mainitaan toimittajan nauhurista loppuneen paristot kesken session. Ongelma saatiin ratkaistua, Steinerin iloksi.

– Täytyykö minun aloittaa alusta? Ei? Hyvä. Minun täytyi taannoin. Tom Clarkson ei ollut laittanut nauhoitusta päälle podcastissaan, joten meidän piti puhua kaikki kahteen kertaan, Steiner paljasti.

KUUNTELE: Paalupaikka-podcast – suomenkielistä formulapodcastia, nauhoituksen kera