Kaikkien aikojen eniten F1-kilpailuja urallaan ajanut Rubens Barrichello teki paluun formula-auton rattiin viime viikonloppuna. Taidot eivät olleet kadonneet mihinkään.

47-vuotias brassi osallistui Formula S5000 -luokan kilpailuuun Australian Sandownissa. 323 GP-starttia urallaan ajanut ja niistä 11 voittanut Barrichello kutsuttiin sarjaan vierailevaksi kuljettajaksi. Järjestäjien tarkoituksena oli nostaa sarjan huomiota kansainvälisesti tunnetun tähtikuljettajan esiintymisen avulla.

Barrichello sijoittui kilpailussa toiseksi James Goldingin jälkeen. Kisa keskeytettiin ennenaikaisesti Alex Davisonin ajettua ulos sen verran railakkaasti, että rataa reunustanut metallikaide vaurioitui. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta rataa ei saatu enää korjattua turvallliseksi kuljettajille.

Barrichellon vuonna 1993 alkanut F1-ura päättyi kauteen 2011. Hän ehti ajamaan Jordanilla, Stewartilla, Ferrarilla, Hondalla, Brawn GP:llä ja Williamsilla. Edellisen kerran mies ajoi formula-autolla 2012, jolloin hän ajoi IndyCar-sarjassa. Sen jälkeen brasilialaiskuski on ajanut muun muassa kestävyyskilpailuja.

Barrichello kertoi hänen formulapaluunsa kiinnostaneen vanhoja kollegoita. Muun muassa vanha tallikaveri Jenson Button, maanmies Gil de Ferran ja Mark Webber soittelivat miehelle kysellen hänen kokemuksestaan.

Lähde: motorsport.com