Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan tallin juniorikuskin Dan Ticktumin heikot otteet Japanin Super Formulassa johtivat miehen potkuihin.

Red Bull erotti Ticktumin junioriohjelmastaan viime kuussa hieman yllättäen. Vielä talvella talli elätteli toiveita miehen nostamisesta Toro Rossolle, mutta brittikuskin superlisenssipisteet eivät riittäneet siihen.

– Tämä ala on kiinni tuloksista. Hän oli meidän junioritiimimme jäsen, ja me päätimme, että hän ei ole oikea vaihtoehto meille tai Toro Rossolle, Horner kertoi Sky Sportsille.

Ticktum onnistui keräämään Japanissa kolmessa ensimmäisessä kilpailussa vain yhden pisteen. Miehen viimeisin kilpailu päättyi viidenteentoista sijaan.

– Hän sai mahdollisuuden. On kuljettajasta itsestään kiinni, että tarttuuko hän siihen kaksin käsin.

Ticktum on ollu paljon otsikoissa toilailujensa takia. Suorapuheinen britti menetti loistavan sauman F1-sarjassa ajamiseen kolaroituaan tahallaan Britannian F4-sarjassa kaudella 2015. Vuoden kilpailukielto vei häneltä käytännössä viime talvena tarvitut lisenssipisteet F1-paikkaan.

Red Bull päätti lähettää vuodenvaihteessa Ticktumin Japanin superformulaan, josta he toivoivat kuljettajan pystyvän keräämään loput superlisenssin pisteet.