Vappu on jokaiselle F1-fanille surullista aikaa. Imolan surulliset tapahtumat vuodelta 1994 eivät unohdu.

SuomiF1-sarja kunnioittaa Ayrton Sennan ja Roland Ratzenbergerin muistoa kertomalla molempien kuljettajien elämäntarinat sivuillaan, jotta kaikki ymmärtäisivät, miten kova paikka kaksikon menettäminen F1-maailmalle oli tuolloin ja edelleen.

Jälkikäteen ajateltuna San Marinon kisaviikonlopun yllä leijuivat synkät pilvet jatkuvasti. Osviittaa tulevasta nähtiin jo perjantaina, kun Rubens Barrichello rysäytti rajusti ulos Jordanillaan.

Sennan nuoren maanmiehen loukkaantuminen säikäytti formulaväen, mutta onneksi brassitähti toipui tärskystään. Barrichellokin oli ilahtunut nähdessään tajuihinsa palattuaan ensimmäisenä tutun ihmisen, kasvot. Ne kuuluivat huolestuneelle Sennalle.

SuomiF1 julkaisee uudelleen parin vuoden takaisen laajan artikkelisarjan Imolan sysimustasta vapusta. Barrichellon onnettomuuden vuosipäivänä keskitymme tähän rysähdykseen, joka oli hyvin pahaenteellinen.

Vappu, joka muutti formulat pysyvästi, osa 1: Barrichellon hurja ulosajo aloitti traagisen viikonlopun: ”Ennusmerkit roikkuivat ilmassa”

Lainaus jutusta:

Paikalle rynnistäneet ratavirkailijat tekivät jotain, mitä nykymaailmassa ei näkisi enää koskaan. Varmistamatta Barrichellon tilaa käänsivät he Jordanin romun takaisin oikein päin. Televisiokuvissa Barrichellon pään voitiin nähdä retkahtavan pelottavasti. Jos onnettomuudessa olisi käynyt pahemmin, olisi tuosta ratavirkailijoiden teosta voinut seurata jotain vakavaa.

Jatka juttuun tästä

Julkaisemme Ratzenbergerin ja Sennan seuraavaksi päivinä, jolloin molempien elämänlangat katkesivat.