Takavuosien F1-kuski Rubens Barrichello ajoi pitkän ja komean uran moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Sympaattinen brassikuski pitää nimissään ennätystä, joka kuuluu pian Kimi Räikköselle.

Kausien 1993-2011 aikana formula ykkösissä ajaneen Barrichellon ansioluettelo on komeaa katsottavaa. 323 GP-startissa hän ajoi 11 voittoa, 14 paalupaikkaa sijoittuen lisäksi kahdesti MM-sarjassa toiseksi ja kahdesti kolmanneksi. Parhaiten mies muistetaan Ferrari-vuosilta 2000-2005, jolloin hän joutui kuitenkin toimimaan tallikaverinsa Michael Schumacherin aseenkantajana.

Vaikka Schumi omistaakin lähes kaikki tärkeät F1-ennätykset, vei brassi yhden nimiinsä. 323 startin myötä hän on eniten kisalähtöjä nähnyt F1-kuski. Yli 300 startin miehiä ovat myös Fernando Alonso (312), Schumacher (307) ja Jenson Button (306).

LUE LISÄÄ FORMULA-ARTIKKELEITAMME TÄÄLTÄ

Seuraavana tähän kerhoon liittyy ilman mitään epäonnea Kimi Räikkönen. 2001-2009 ja 2012- formula ykkösissä ajanut Räikkönen on kerännyt kasaan 292 GP-starttia, mutta mikäli kaksi seuraavaa Sauber-kautta sujuvat ilman sivuunjäämisiä, olisi Räikkösellä kasassa nykykalenterin mukaan 334 starttia kauden 2020 jälkeen. Se nostaisi suomalaisen GP-starttien lukumäärässä ykköseksi mukavalla marginaalilla.

Barrichello jakoi vastikään Instagramissa kuvan ensimmäisen GP-starttinsa kynnykseltä. Paljon ehti vettä virrata Tonavassa, Aurajoessa ja muissa vesistöissä miehen F1-uran aikana.