Daytonan 24 tunnin ajon viikonloppuna voittanut Fernando Alonso kaavailee ”ennennäkemättömiä” saavutuksia moottoriurheilussa.

Espanjalainen nappasi Rolex 24 -klassikkokisan voiton sunnuntaina Wayne Taylor Racingin Cadillacilla.

Saavutus oli Alonsolle mieleinen, sillä entisen F1-pilotin tähtäimessä on niin sanottu ”triplakruunu”.

Kyseinen epävirallinen titteli tarkoittaa F1:n, Indianapolis 500:n sekä Le Mansin 24 tunnin ajon mestaruuksien voittoa. Aiemmin saavutukseen on yltänyt vain F1-legenda Graham Hill.

Vaikka Daytonan kestävyyskisa ei kuulukaan triplakruunun pariin, oli se hyvää harjoitusta Alonson Indianapolis-koitosta varten.

– Nyt keskityn ”Indy 500:een”, mutta ajattelen jo eteenpäin. Yritän tehdä enemmän jotain myös lajeissa, jotka ei ajeta vain rinkejä. Minun täytyy kuitenkin miettiä ja suunnitella varmistaakseni, että voin olla kilpailukykyinen, Alonso tuumi Racerin haastattelussa.

Viime vuoteen F1-uransa päättänyt veteraanikuski ei halua kuitenkaan hätiköidä huimien urasuunnitelmiensa suhteen. Tarkoituksena on harkita jokaista siirtoa tarkkaan.

 

– Minulla on oltava oikeat ihmiset, oikeat tallit ja oikea valmistautumisprosessi. Mikä seikkailu onkaan luvassa seuraavaksi, en ryhdy siihen, jos minulla ei ole mahdollisuutta voittaa, Alonso vakuutti.

– Minun on oltava siis todella rauhallinen ja järkevä tulevaisuuden päätösteni kanssa. Tavoitteena on tehdä jotain ennennäkemätöntä moottoriurheilussa, espanjalainen linjasi.

Lähde: Racer