Mercedeksen suomalaistähden Valtteri Bottaksen mukaan Lewis Hamiltonin jatkuvan vauhdin taustalla on brittikuskin kyky sopeutua eri ratojen olosuhteisiin poikkeuksellisen hyvin.

Nastolalainen arvioi Hamiltonin olevan yksi itsevarmimmista kuskeista, joita hän on nähnyt kilparadoilla. Britti on aina kyennyt muun muassa ajamaan tiettyjä mutkia muita nopeammin.

Suurin syy Hamiltonin ajoittain ylivoimaiseen vauhtiin on Bottaksen mielestä kuitenkin miehen monipuolisuus ja sopeutuvuus kuljettajana.

– Mitkä tahansa olosuhteet ovatkaan – tuulista, vaihtelevaa lämpötilaa, märkää tai kuivaa – hän tuntuu olevan erittäin sopeutuvainen, suomalainen analysoi Racefansille.

Bottas korosti voineensa arvioida Hamiltonin kuskiprofiilia toden teolla vasta nyt, kun on ajanut englantilaisen tallitoverina jo lähemmäs kaksi kautta.

– Oli tietenkin aluksi talliin liittyessäni vaikea sanoa Lewiksesta paljon muuta kuin, että hän on hyvä kuski. En yleensä luo päässäni mitään mielikuvia, jos en tunne henkilöä, Bottas sanoi.

Lähde: Racefans