Tuomaristokin ihmeissään – Fernando Alonso päätti F1-uransa jatkuviin sääntörikkeisiin

© Kuva: Getty Images

Viimeisen GP-starttinsa sunnuntaina ajanut Fernando Alonso päätti uransa harmittavasti pistesijojen ulkopuolelle. Edessä koittanut uran lopetus sai miehen tekemään radalla myös kyseenalaisia temppuja.

Alonso yritti tavoittaa kisan lopussa viimeisellä pistesijalla ajanutta Haasin Kevin Magnussenia. McLaren-auton vauhdillisia puutteita paikkaamaan Alonso päätti auttaa itseään kirikamppailussa oikaisemalla mutkat 8 ja 9 kisan loppupuolella toistuvasti.

Alonsolle rekisteröitiin kolme oikaisua täsmälleen samassa paikassa kisan päätöshetkillä. Kyseessä oli merkittävä etu, sillä Alonso kellotti joka kerralla nopeimman sektoriajan.

Jokaisesta oikaisusta miehen loppuaikaan lätkäistiin viiden sekunnin aikarangaistus, joten kirin sijasta lopputulos oli päinvastainen. Miehen loppusijoitukseen rangaistukset eivät vaikuttaneet. Lisäksi Alonso sai tililleen yhden rangaistuspisteen.

FIA:n kilpailutoimenjohtaja Charlie Whiting hämmästeli muiden tavoin espanjalaisen temppua.

– Tuomaristokin yllättyi, että rike tapahtui kolme kertaa putkeen. Hän sai rangaistuksen jokaisesta kerrasta. Koska se tapahtui kisan loppupuolella, ei olisi ollut kovin reilua antaa Alonsolle mustaa lippua (hylkäystä) tästä. Siitä ei taidettu edes keskustella.