Näkökulma: Ei syytä itkuun ja raivoon, Kimi Räikkösen fanit – ensi kauden asetelmat näyttävät hyvältä

© Kuva: Getty Images

Nyt se on varmaa. Kimi Räikkönen ja Charles Leclerc vaihtavat paikkaa ensi kaudeksi. Ferrari-paikan menettäminen kirpaisee monia Räikkösen faneja, mutta ennen italialaistallin fanilippujen polttamista on syytä ajatella siirtojen hyviä puolia.

Ferrari on päätöksensä tehnyt, joten pulinat pois. Tallin vaakakupissa lahjakkaan Leclercin potentiaali painoi enemmän kuin Räikkösen tiedetty vauhti ja osaamistaso. Se kertoo tallin kääntävän katseensa tulevaisuuteen.

Kimi Räikköselle ylistystä Ferrarin tallipomolta: ”Tulee aina olemaan iso osa tallin historiaa”

On satavarma asia, ettei Räikkönen ole sveitsiläistallissa alisteinen kenellekään.

Leclercin kykyä kestää Ferrari-kuskina olon paineet on kyseenalaistettu, mutta annetaan hänen yrittää. Etukäteen ketään on turha tuomita.

Räikkösen jatkaminen F1-sarjassa Sauberilla on herättänyt kahdenlaisia tuntemuksia. Ilo suomalaisveteraanin jatkosta yhdistyy harmistukseen ajelusta keskikastin autolla. Voitoista on jatkossa turha haaveilla.

Mutta ei sen tarvi haitata. Sauber-siirto tarjoaa Räikköselle vihdoinkin vapauden olla oma häikäisevä itsensä.

On satavarma asia, ettei Räikkönen ole sveitsiläistallissa alisteinen kenellekään. Viimeisen Ferrari-periodin aikana olemme joutuneet kokemaan liian monta kertaa tallin pelaamisen toisen kuljettajan (Sebastian Vettelin) pussiin. Nyt Räikkönen saa ajaa vain itselleen, ja voi jopa olla että myös talli tekee pieniä asioita helpottaakseen suomalaiskuskin asemaa tallin sisällä.

Mikä on ensi kautta ajatellen herkullisinta, on Sauberin kuntokäyrä. Kun vielä 2016 ja osin 2017 talli oli sarjan heittopussi, on se noussut tänä vuonna mukavasti taistoon tasaisessa keskikastissa. Läheiset suhteet Ferrariin Alfa Romeo -kytköksen kautta tuovat pienelle tiimille paitsi kaivattua rahaa, myös italialaismerkin teknisen osaamisen.

Kimi Räikkösen uusi talli odottaa suomalaista malttamattomana – luvassa suuri rooli

Räikkönen voi olla keskikastin kuningas.

Voimanlähteet ovat jo nyt sarjan parhaat, joten jos autoa saadaan hiottua ensi vuonna entistä paremmaksi, voi Räikkönen olla keskikastin kuningas. Sarjan nykyisellä rakenteella voitot ovat valitettavaa utopiaa, eikä edes palkintojuhlallisuuksiin taida olla normaalioloissa asiaa. Mutta pisteille Räikkönen yltää takuulla tasaisesti, ja miksei sopivan hetken koittaessa edessä voisi olla vielä yksi jättipaukku.

Näin Kimi Räikkösen korvaaja kommentoi unelmasiirtoaan Ferrarille

Mutta nautitaan seuraava kaksi vuotta. Ja toivotetaan Leclercille onnea koitoksiin. Nuorukaista kohtaan on turha osoittaa vihaa, ei hän mitään voi sille että hän on niin pirun lahjakas.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale