Motorsportin F1-tekniikan asiantuntijan Matt Somerfieldin mukaan Haasin tallin kilpurin pohjaratkaisu hylättiin Monzan kilpailun jälkeisessä tarkastuksessa sääntöjen vastaisen pohjaosan vuoksi.

F1-autojen pohja on muotoiltava sääntöjen mukaan tietyllä tavalla. Kyseisellä tasolla sijaitsevien osien säteen on oltava 50 millimetriä jokaisessa etukulmassa.

Ajoittain rajuissa kolareissa nähtävä auton puinen pohjalevy on juuri kyseessä oleva osa, jota Haas muutti kielletyllä tavalla Monzassa.

Vaikka amerikkalaistallin pohjakappale olikin leveydeltään 50 milliä, lisättiin siihen Italiassa erillinen aluslaatta. Tämä ratkaisu ei mennyt FIA:n kisan jälkeisestä tarkastuksesta läpi ja johti Romain Grosjeanin auton hylkäämiseen.

Kyseinen osa on äärimmäisen herkkä paikka aerodynamiikan kannalta sen vuoksi, että se on niin lähellä maata. Haas tavoitteli Somerfieldin mukaan ratkaisullaan pientä aerodynaamista etua päävastukseensa Renaultiin nähden.

Voit lukea koko Motorsportin analyysin tämän linkin takaa.

Uutisoimme aiemmin FIA:n moittineen Haasia sääntöjen tietoisesta kiertämisestä. Jenkkitalli käytti kiellettyä pohjalevyä sunnuntaina, vaikka se joutui kattojärjestön tarkastuksen kohteeksi jo ennen Monzan kisaa.