Red Bullin hollantilaistähti Max Verstappen on saanut kolmen lähtöruudun rangaistuksen sekä kaksi rangaistuspistettä superlisenssiinsä jätettyään noudattamatta keltaista lippua Sotshin aika-ajoissa.

Verstappen ei hidastanut vauhtiaan sääntöjen vaatimalla tavalla, vaikka ratatoimitsijat heiluttivat keltaista lippua Williamsin Sergei Sirotkinin pyörähdettyä ympäri autollaan kesken aika-ajojen.

Tuomariston mukaan hollantilainen oli myöntänyt nähneensä keltaisen lipun ja kertoneen väistäneensä Sirotkinia. Telemetriatietojen mukaan Red Bull -tähti ei kuitenkaan hidastanut vauhtiaan, vaan paineli menemään kaasu pohjassa.

Vaikka rangaistus oli jämäkkä, hyväksyi Verstappen sen mukisematta. Mies ei kuitenkaan ilmeisesti avannut, miksi ei hidastanut keltalipun kohdalla.

– Hänen puolustuksekseen kuljettaja perusteli toimintaansa sillä, että ajoi mielestään turvallisesti. Hän ymmärsi virheensä ja vakuutti, että noudattaa sääntöjä tulevaisuudessa, toimitsijoiden tiedotteessa kerrottiin.

Rangaistus ei kirpaise Verstappenia Sotshissa kovin pahasti, sillä nuorukainen joutuu muutoinkin aloittamaan lähtöruudukon häntäpäästä tallinsa vaihdettua hänen autoonsa uuden voimayksikön.