McLarenin tähtikuski Fernando Alonso sanoi Italian GP:n näyttämönä toimivan Monzan klassikkoradan tuovan karusti esiin brittitallin MCL33-kilpurin suorituskyvyn puutteet.

Tältä erää uransa viimeistä F1-kauttansa ajava espanjalainen joutui tyytymään kitkerään pettymykseen viime sunnuntaina Belgiassa.

Kilpailijatalli Renaultin saksalaispilotti Nico Hülkenberg törmäsi Alonsoon aivan kilpailun alkumetreillä lähettäen McLarenin hurjaan ilmalentoon. Espanjalaiskuskin auto tuhoutui täysin ja F1-konkari joutui seuraamaan loput kisasta varikon puolelta.

Italian GP:ltä Alonso ei odota paljoa enempää tuloksien suhteen. Kokenut kuljettaja tietää Monzan nopean radan paljastavan McLarenin auton tehovajeen ja aerodynaamiset puutteet.

– Tiedämme tämän viikonlopun olevan vaikea, kuten Spassa. Meille parempia ratoja on vielä tulossa, se on varmaa. Monzasta löytyvät kuitenkin kaikki ominaisuudet, jotka paljastavat pakettimme heikkoudet, espanjalainen myönsi McLarenin verkkosivujen jutussa.

– Meidän on vain paiskittava niin kovasti töitä kuin on mahdollista ja katsottava, mitä saamme siitä irti, Alonso päätti.