Hallitseva F1:n maailmanmestari Lewis Hamilton ei ole tyytyväinen siihen, millä tasolla rotujen välinen tasa-arvo ja naisten palkat ovat urheilun maailmassa.

Brittitähden mielestä kyseiset sosiaaliset ongelmat ovat urheilussa suorastaan esihistoriallisella tasolla verrattuna nopeasti kehittyvään yhteiskunnan asenneilmapiiriin.

Hamiltonin mielestä räikein esimerkki ongelmasta on vasta julkaistu Forbesin 100 rikkaimman urheilijan lista, johon ei mahtunut yhtään naista.

– Se näyttää kuinka kaukana olemme. Ei ole mitään syytä, miksi nainen ei voisi tienata yhtä paljon kuin mies, brittikuski ihmetteli F1i.comin haastattelussa.

Mercedes-tähti nosti toiseksi esimerkiksi hyvän ystävänsä, tennishuipun Serena Williamsin. Vaikka jenkkipelaaja on yksi maailman kuuluisimmista tenniksen pelaajista, ei hänkään mahtunut sadan äveriäimmän joukkoon.

– Serena kuuluu kolmen kaikkien aikojen suurimman urheilijan joukkoon. Hän on monen heistä [listalla olleiden] yläpuolella, ellei jopa kaikkien. Sen vuoksi tämä on suuri kysymys, Hamilton korosti.

– Naiset johtavat maailmaa. En ymmärrä. Tämä vain osoittaa sen, että olemme edelleen kivikaudella. Sen täytyy muuttua. Milloin se muuttuu? Sitä en tiedä, Hamilton hämmästeli.

Hamiltonin mukaan syrjintä näkyy myös valkoisten ja mustien urheilijoiden erilaisessa kohtelussa.

– Serena on puhunut usein siitä, kuinka vaikeaa se on. Hän on pelannut monesti Maria Sharapovaa vastaan ja voittanut enemmän kuin Maria, eikä kyse ole erityisesti hänestä, mutta valkoiset urheilijat tienasivat silti usein enemmän.

– Se kamppailu on edelleen olemassa yhteiskunnassa. Tulee viemään hieman aikaa, että se muuttuu, F1-mestari harmitteli.

Lähde: F1i.com