Toyotan riveissä Le Mansin 24 tunnin ajon voiton tänään napannut Fernando Alonso on varmasti tyytyväinen mies. Espanjalaisen tavoite voittaa ”triplakruunu” on askeleen lähempänä.

Kestävyyskilpailuklassikon lisäksi ansioluettelosta löytyy jo Monacon GP:n voitto, vieläpä kahdesti. Näin ollen metsästettävänä on enää vain Indy500-kisan ykkössija. Siellä Alonso haki tuntumaa jo viime vuonna, mutta tuo yritys päättyi keskeytykseen.

Alonso tavoittelee pääsyä Graham Hillin seuraksi triplakruunun omistajaksi, mutta jo kahdellakin voitolla kaksinkertainen formula ykkösten maailmanmestari on komeassa seurassa. Aktiivikuljettajista Alonso saa kirittäjäkseen Juan Pablo Montoyan, jolta puuttuu vain Le Mansin ykkössija. Kumpi ehtii ensin?

Kaksi kolmesta suurkisasta voittaneet (suluissa kisat):

Tazio Nuvolari (Le Mans, Monaco)
Maurice Trintignant (Le Mans, Monaco)
A.J. Foyt (Indy500, Le mans)
Bruce Mclaren (Le Mans, Monaco)
Jochen Rindt (Le Mans, Monaco)
Juan Pablo Montoya (Indy500, Monaco)
Fernando Alonso (Monaco, Le Mans)