Ferrarin Kimi Räikkönen on vastannut F1 Racing -lehden lukijoiden hänelle esittämiin kysymyksiin. Suomalaiskuljettaja muisteli vastaustuokiossa myös uransa alkuaikoja.

Räikkönen nousi F1-sarjaan kaudeksi 2001 lähes täydestä tyhjyydestä. Nuorukainen oli dominoinut edellisvuonna Englannin Formula Renault- sarjaa, mutta hyppäys kaikkien tärkeiden juniorisarjojen yli suoraan Sauberin F1-auton rattiin yllätti monet. Suomalainen löi kuitenkin epäilijöilleen jauhot suuhun ajamalla ensimetreistä lähtien vakuuttavasti, osoittaen olevansa tulevaisuuden maailmanmestari.

Eräs Räikkösen fani tiedusteli, mikä sai Räikkösen haluamaan ryhtymään F1-kuskiksi.

– Ei siihen ollut mitään erityistä syytä. Minua kiinnosti kilvanajo ja kaikki, mihin liittyi moottori. En aluksi ajatellut pääseväni formula ykkösiin asti, koska meillä ei ollut rahaa, muta onneksi hyvät ihmiset asettuivat tukemaan minua, Räikkönen muistelee.

Suomalainen jakaa kiitosta managereilleen Dave ja Steve Robertsonille. Isä ja poika ovat erittäin suuressa roolissa tässä menestystarinassa.

– He tekivät tämän mahdolliseksi. Ilman heitä minulla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia.