Formulakonkari Pat Symonds antoi kovaa kyytiä F1:n hehkuttamille sosiaalisen median luvuille. Entisen Williamsin teknisen johtajan mukaan autourheilun kuninkuussarjan sosiaalisen median tulokset vielä aivan höyhensarjassa verrattuna urheilun maailman kovimpiin nimiin.

F1:n omistajataho Liberty julkisti vasta tuoreita sosiaalisen median tilastojaan, jotka olivat kehittyneet huomattavan positiivisesti viime vuosilta. Sarjan Facebook-sivujen katseluminuutit olivat kasvaneet jopa 1600 prosenttia, ja Twitterin videokatselut nousivat yli 160 prosenttia.

Monipuoliseen viestintään panostanut organisaatio oli asiasta varsin hyvillään. Symondsin mukaan juhlaan ei ole kuitenkaan vielä aihetta.

– Kun luet sen, se vaikuttaa oikein hienoilta uutisilta. Todellisuudessa emme ole vielä missään sen osalta. Olemme niin kaukana jäljessä. Jos katsotaan vaikka Mercedesin sosiaalista mediaa, niin heillä on 10 miljoonaa seuraajaa. FC Barcelonalla on taas jopa 95 miljoonaa. Lewis Hamiltonilla on neljä miljoonaa seuraajaa, mutta Cristiano Ronaldolla on jo 11,8 miljoonaa, formulaveteraani topputteeli autourheilun moottoriteollisuuden MIA:n konferenssissa.

Moottoriurheilun konkarin mukaan tyytyväinen voi olla ainoastaan siitä, että ongelmaan on herätty.

– Meillä on niin paljon tekemistä näillä osa-alueilla. Olemme sentään nyt tietoisia siitä. Ennen Libertyn aikaa en usko, että Bernie [Ecclestonella] tuli asia kertaakaan edes mielenkään, Symonds huokaisi.

Symonds toimii nykyisin F1:n tulevaisuuden kehityskohteita pohtivan työryhmän asiantuntijana. Ross Brawnin johtama kollegio pohtii erilaisia käytännön tapoja kehittää sarjaa yleisöystävällisempään ja urheilullisempaan suuntaan.