FIA:n ehdotus uusista moottorisäännöistä kaudesta 2021 eteenpäin on saanut hyvän vastaanoton itsenäisiltä moottorivalmistajilta.

Nykyiset moottorivalmistajat ovat vastustaneet sääntöehdotuksia rajusti, mutta muun muassa Cosworth ja Ilmor kannattavat uudistusta.

Viimeisenä itsenäisenä moottorivalmistajana sarjasta vuonna 2013 poistuneen Cosworthin pomo Bruce Wood oli tyytyväinen sääntöehdotuksiin.

– Nykyiset säännöt ovat uusien osallistujien saavuttamattomissa johtuen teknisestä ja taloudellisesta panostuksesta, mitä se ne vaativat, Wood sanoi BBC:lle.

– Uusi ehdotuksen ansiosta se (liittyminen sarjaan) on mahdollista itsenäiselle valmistajalle tai autovalmistajalle, Wood jatkoi.

Myös Ilmorin toimitusjohtaja Steve Miller on samoilla linjoilla Woodin kanssa.

– On luonnostaan normaalia jättää pois liian hankala tuote, joka ei kuulosta hyvältä tai ei houkuta faneja, Miller sanoi F1:n suunnitelmista.

– He ovat menossa oikeaan suuntaan, Miller lisäsi.

Miller näkee, että Ilmorin ja Cosworthin kaltaisilla itsenäisillä valmistajilla tie Formula 1:een voisi tapahtua helposti isompien valmistajien alihankkijoina.

– He saattavat päättää, että kaikkein kannattavin tapa toimia on käyttää alihankkijaa, kuten me tai Cosworth, Miller analysoi.