Abu Dhabin kilpa-autorata Yas Marina on herättänyt tunteita alusta asti sen tultua mukaan formuloiden maailmankiertueeseen. Eksoottisen kaupunkivaltion rata ei ole koskaan ollut myöskään tuoreen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin mieleen.

– En tiedä oliko se katsojille mielenkiintoinen kisa, jos ajatellaan ohituksia ja muuta. Voin kertoa, että kuskina se on yksi huonoimmista. Sinulla täytyy olla 1,4 sekunnin etu ohittaaksesi edessäsi oleva auto. Tämän vuoksi sama auto, joka on ehkä muutaman kymmenyksen sinua edellä pysyy siinä, ellei se tee jotain suurta virhettä. Yas Marina ei sovi formuloihin, Hamilton ryöpytti rataa Abu Dhabin lehdistötilaisuudessa.

F1:n ratasuunnittelija Hermann Tilke paljasti Sky Sportsin haastattelussa, että formulatähtien huolia on kuunneltu. Yas Marinan vaikeaan rataan saattaa olla jatkossa tulossa muutoksia.

– Meillä on yksi idea, millä muutettaisiin ainakin yhtä mutkaa. Se olisi pieni muutos, jolla voisi olla isojakin vaikutuksia, Tilke arvuutteli.

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas nappasi Abu Dhabissa uransa kolmannen GP-voiton. Suomalaisen tallikaveri Hamilton sijoittui kisassa toiseksi. Kimi Räikkönen sijoittui Ferrarilla neljänneksi.

Bottas sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi. Räikkönen saavutti mestaruustaistossa neljännen sijan.