Lewis Hamilton karkasi Japanin GP:n voitollaan ratkaisevan tuntuiselle 59 pisteen karkumatkalle kuljettajien MM-sarjassa. Ferrarin yllättävät ongelmat viime kilpailuissa ovat tehneet loppukauden mestaruustaistosta Hamiltonin ja Sebastian Vettelin välillä odotettua vaisumman.

Hamilton oli pahoillaan Vettelin puolesta, joka joutui toisen kerran kolmen kilpailun sisään keskeyttämään.

– Hän on ollut erittäin epäonnekas, eikä häntä voi pitää syyllisenä omaan epäonneensa. Odotin innolla, että pääsen kilpailemaan häntä vastaan mutta hän on ollut uskomattoman epäonninen viime kilpailuissa, Hamilton totesi Sky Sportille.

Vaikka Hamiltonilla on ratkaisevan tuntuinen etumatka kuljettajien MM-taistossa, britti ei halua puhua vielä mestaruudesta.

– En sanoisi, että minulla on toinen käsi kiinni mestaruuspytyssä. Loppukaudella on vielä jaossa yli sata pistettä. Aion vain painaa täydellä höyryllä eteenpäin.