Lewis Hamiltonin saldo viidestä edellisestä kisasta on vakuuttava: 4 voittoa ja yksi kakkossija. Sebastian Vettel ei ole kyennyt vastaamaan Hamiltonin huippusuorituksiin ja näin ollen kaksikon ero kuljettajien MM-sarjassa on kasvanut ratkaisevan tuntuisesti 59 pisteeseen.

Hamiltonin etumatkasta huolimatta, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei halua vielä mennä asioiden edelle ja puhua mestaruudesta. Wolff huomauttaa, että Ferrarin ja Vettelin yllättävät vaikeudet osoittavat, että moottoriurheilussa tilanteet ja asetelmat voivat muuttua hetkessä.

– Jos olisit neljä kisaa sitten sanonut minulle, että Vettel tulee keskeyttämään kahdesti ja jäämään kertaalleen palkintopallin ulkopuolelle, olisin sanonut sen olevan mahdotonta, Wolff totesi f1i.comin mukaan.

– Tämä on moottoriurheilua. Keskeytät kerran tai kahdesti ja löydät itsesi täysin uudesta tilanteesta.