McLaren-kuljettaja Fernando Alonsolle lätkäistiin Japanin GP:n tuomariston toimesta kaksi rangaistuspistettä siitä, ettei espanjalainen huomioinut tarpeeksi ajoissa sinisiä lippuja Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin ohittaessa Alonsoa kierroksella.

– Alonsolle heilutettiin sinisiä lippuja mutkien 14 ja 15 välillä kilpailun 51. kierroksella. Hänelle oli myös väläytetty yhtä kierrosta aikaisemmin sinistä merkkivaloa, jolla viestitettiin kilpailua johtavan Lewis Hamiltonin lähestyvän häntä. Alonso päästi Hamiltonin ohi kilpailun 52. kierroksella mutkassa 11, tuomaristo perusteli päätöstään planetf1.comin mukaan.

Alonso ei itse kokenut vaikuttaneensa voittotaisteluun.

– Hamilton johti ja Red Bull (Max Verstappen) oli toisena. Se oli myös järjestys, jossa he tulivat maaliin, joten en koe vaikuttaneeni heidän väliseen taisteluun.