Hondan ja McLarenin yhteistyö F1:ssä tulee päätökseen tämän kauden jälkeen. McLaren siirtyy käyttämään Renaultin valmistamia moottoreita ja Honda tuottaa jatkossa moottoriyksiköt Toro Rossolle.

Kolmivuotisen yhteistyön aikana Honda ei kyennyt valmistamaan McLarenille kilpailukykyistä moottoria. Kolmatta kautta Hondan moottorilla ajava Fernando Alonso toteaa, että pieleen mennyt testaus oli suurin syy projektin täydelliselle epäonnistumiselle.

– Talvella suoritetut testiajot olivat suurin ongelmamme kolmen vuoden aikana. Jouduimme aina aloittamaan lähtöpisteestä jokaisen kauden alussa. Meillä ei ollut perustaa moottorillemme. Jouduimme jatkuvasti muuttamaan filosofiaamme moottorin suhteen. Jatkuvat pienet muutokset hidastivat meitä moottorin kehittämisessä, Alonso analysoi motorsport.comin mukaan.

Heikoista tuloksista huolimatta, espanjalaiskuljettaja haluaa silti muistella kolmen vuoden ajanjaksoa lämmöllä.

– Tulen aina olemaan ylpeä tästä projektista vaikka tuloksemme eivät vastanneet odotuksia. Tulen muistamaan tämän projektin huonona ajoituksena.