Toyota onnistui loistavasti Suomen MM-rallissa reilu kaksi viikkoa sitten. Esapekka Lappi otti WRC-uransa avausvoiton. Ensi viikonloppuna on edessä Saksan MM-ralli asfaltilla.

Kilpailu on vasta kauden toinen puhdas asfalttiralli. Korsikalla Jari-Matti Latvala oli neljäs. Ero voittoon ajaneeseen Thierry Neuvilleen oli tuolloin reilu minuutti, mutta kakkospaikalle vain 15 sekuntia. Toyota siis kulkee myös asfaltilla hyvin.

Saksan ralli on tunnettu siitä, että siellä on hyvin erilaista asfalttia eri erikoiskokeilla. Pätkillä on sekä syheröä että hyvinkin kovavauhtisia osuuksia.

– Tämä on vasta toinen asfalttikisamme. Korsikan jälkeen olemme tehneet autoon paljon parannuksia ja ne ovat toimineet. On mielenkiintoista nähdä, kuinka ne toimivat Saksassa, joka on hyvin erilainen kilpailu kuin Korsika, sanoo tallipäällikkö Tommi Mäkinen.

– Testasimme asfaltilla etenkin jousitusta viime viikolla, asfalttikehityksemme on yhä kesken, mutta hyvässä vauhdissa. Muistan omalta uraltani, miten hankalia pätkiä Saksassa on. Siellä tilanne on se, että sitä parempi, mitä aikaisemmin pääsee reitille. Meillä on Jyväskylän jälkeen itseluottamus todella korkealla. Kuljettajamme ovat erittäin positiivisella fiiliksellä. Mielenkiintoista nähdä, miten ralli lähtee kulkemaan. Uskon vahvasti, että Yaris WRC sopii oikein hyvin Saksan olosuhteisiin, Mäkinen sanoo.