Renaultin suojatti Nicholas Latifi sanoo, että hänen suorituksensa ja menestyksensä F2:ssa määrittää miehen mahdollisuudet nousta F1:een ensi kaudeksi.

22-vuotias kanadalainen on ajanut F1-testin Unkarissa sekä yksityistestejä vanhoilla Mercedeksen ja Renaultin autoilla. Renault antanee potkut Jolyon Palmerille viimeistään kauden jälkeen, mutta tuolille on halukkaita: Robert Kubica, Carlos Sainz jr ja Latifin F2-tallikaveri Oliver Rowland.

Latifi on F2-sarjassa neljäntenä, Rowland on edellä 43 pistettä. Jäljellä on vielä neljä kisaviikonloppua.

– En rehellisesti sanoen ajattele lainkaan, mitä tapahtuu ensi kaudella. Meillä on vielä neljä viikonloppua ja kahdeksan kilpailua tätä kautta jäljellä. Keskityn niihin, Latifi sanoo GP Updatella.

– Tiedän hyvin, että suoritukseni loppukaudesta ovat paras faktori mahdollisuuksilleni ajaa F1:ssä 2018.

Unkarissa ajetuissa testeissä Renaultilla oli teknisiä ongelmia, joten Latifin mielestä ne eivät kerro totuutta hänen potentiaalistaan.

– Kun on teknisiä ongelmia, ei pysty tietenkään antamaan näyttöjä, osoittaa raakaa nopeuttaan ja tasaista vauhtia. Minä en päässyt näyttämään, Latifi sanoo.

– F1-kuljettajana oleminen ei ole vain yhden nopean kierroksen ajamista, pitää osata myös antaa palautetta ja pystyä suoriutumaan kaikesta siitä ohjelmasta, mitä tiimi vaatii. Vielä en voi edes ennustaa, mitä ensi kaudella tapahtuu.