Jari-Matti Latvala ajoi huippuvauhtia Jyväskylän MM-rallissa, kunnes tekninen vika katkaisi hienosti alkaneen kilpailun. Saksaan Latvala lähtee palkintopallipaikka mielessään, vaikka ei odotakaan helppoa urakkaa.

Kokenut Toyota-pilotti myöntää, että Saksan ralli ei kuulu kalenterin helpoimmin selätettäviin.

– Saksassa sataa aika usein jossakin kohtaa viikonloppua. Siksi oli hyvä, että satoi, kun testasimme asfaltilla viime viikolla. Auto tuntui asfaltilla oikein hyvältä, mitä se oli jo Korsikallakin. Saksa on siihen verrattuna kuitenkin hyvin erilainen ralli. Rallissa on vähemmän mutkia, mutta siellä vaaditaan enemmän voimakkaita jarrutuksia täydestä vauhdista, Latvala analysoi.

– Juuri jarrutuksiin keskityimme testeissä, niissä voi menettää paljon aikaa, mutta myös tehdä eroa muihin, kunhan jarrutus onnistuu täydellisesti. Teimme töitä myös jousituksen kanssa ja lähdemme Saksaan hiukan pehmeämmällä autolla kuin Korsikalle.

– Saksa on yksi kalenterin konstikkaimmista kilpailuista. Vastustajistamme monet tulevat olemaan siellä vahvoja. Olen tyytyväinen, jos olemme viiden joukossa, palkintopallipaikka olisi jo loistava tulos, Latvala pohtii.