Haas-kuljettaja Romain Grosjeanin mukaan GP-kuljettajien järjestö tukee kuljettajien pään suojaamiseen tarkoitettua turvakilven käyttöönottoa. Grosjean toimii kuljettajien edustajana järjestössä.

Grosjeanin mukaan kuljettajat ovat lopettaneet asian käsittelemisen, koska selvää yhteisymmärrystä ei ole löytynyt. Järjestö toivoo FIA:n tekevän päätöksen turvalaitteen käyttöönotosta.

– Olemme lopettaneet asiasta keskustelemisen. Ei ole meidän tehtävämme tehdä päätöstä, meillä kuljettajilla on hyvin jakaantuneet mielipiteet. Uskon kuitenkin, että tuemme (suurimmalta osin) tätä asiaa.

Grosjean itse kertoo olevansa vahvasti kilpeä vastaan, kuten hän oli myös umpinaistakin suojamenetelmää eli Haloa vastaan.

– Olen tehnyt kantani selväksi alusta asti. Emme tarvitse mitään. Olen vastaan jokaista kehikkoa ja kilpeä tai mitä vaan. Ne eivät kuulu Formula 1:een.

Sebastian Vettel testasi kilpeä eilen harjoituksissa, mutta joutui poistamaan sen, koska ei ollut siihen tyytyväinen. Grosjean itse testasi itse Halo viime vuonna.

– Testit eivät olleet kovinkaan lopullisia tänään. Yritin Haloa viime vuonna ja vihasin sitä. Se sai minut voimaan pahoin, joten emme ole vielä löytäneet hyvää ratkaisua.

Lähde: crash.net