F1-tallit toivovat pääsevänsä testaamaan sarjan uusinta turvallisuusratkaisua, ”shieldiä”, tulevana syksynä ajettavan Italian GP:n yhteydessä.

Halon ja Aeroscreenin tilalle FIA:n haluamaksi valittu suojakuomu on tarkoitus määrätä pakolliseksi turvallisuusvarusteeksi jo lähikausina. McLarenin tallipomo Eric Boullierin mielestä tallien tulisi kuitenkin saada testata ratkaisua hyvissä ajoin ennen päätösten tekemistä.

– Yritämme raivata tilaa sen testaamiselle Monzassa, mutta tarvitsemme FIA:lta päätöksiä sen kohtalosta, Boullier toteaa Autosportille.

Eri turvaratkaisut ovat herättäneet sekä kuljettajien että tallien välillä ristiriitaisia mielipiteitä. Ylimääräinen päänsuoja otettaisiin ilolla vastaan, mutta toistaiseksi esitetyt ratkaisut eivät ole vakuuttaneet valtaosaa sarjan päätähdistä. Tästä syystä esimerkiksi paljon parjattu Halo, joka nähtiin viime vuonna lukuisissa perjantaiharjoituksissa, päätettiin lopulta hyllyttää.