Valtteri Bottas ei tule voittamaan F1-mestaruutta tällä kaudella – eikä myöskään Kimi Räikkönen. Tällaiseen johtopäätökseen ovat tulleet vetoyhtiö Betsafen kertoimenlaskijat.

Betsafe tarjoaa Bottaksen mestaruudesta muhkeaa kerrointa 7. Ja mikä huolestuttavinta, Bottaksen kerroin on noussut sitten maaliskuun alun.

– Nousu ei sinänsä ole merkittävä, sillä aikaisempi mestaruuskerroin oli 6. Selkeä ja suomalaisittain harmillinen signaali on se, että Sebastian Vettel on kiilannut testien myötä ykkössuosikki Lewis Hamiltonin ja Bottaksen väliin, toteaa iGaming-asiantuntija Juha Kvist tiedotteessa.

– Kausi on pitkä, mutta Valtterin takamatka viime kauden hopeasijalla ärsytettyyn Hamiltoniin on pitkä. Vaikka kuskien vauhti olisi suunnilleen sama, niin Hamilton tuntee tallin tavat ja osaa hyödyntää pitkän kokemuksensa Mersulla saadakseen viimeisetkin tehot autostaan irti. Niinpä Betsafella ei pidetä realistisena, että Bottas nousisi uudeksi suomalaismestariksi Mika Häkkisen ja kumppanien rinnalle ainakaan tällä kaudella, Kvist linjaa.

– Kimi teki Barcelonassa loistavaa työtä, ja se näkyy rajusti [pudonneessa] mestaruuskertoimessa. Paikat podiumilla ja pari kisavoittoakin ovat ihan mahdollisia, mutta ei Kimistä enää mestaruuden uusijaksi ole, Kvist toppuuttelee.

Lähde: Betsafen tiedote