Red Bull aikoo kokeilla omaa turvakuomuaan Sotshin perjantain vapaissa harjoituksissa. Vielä ei tiedetä, kumpi kuljettajista sitä kokeilee.

Red Bull on tehnyt töitä kehittääkseen oman versionsa, jota se nyt pääsee kokeilemaan. Viime viikolla tiimi teki törmäystestejä kuomunsa kanssa päästäkseen paremmin perille sen vaikutuksista.

Konseptin testaaminen jatkuu ensi viikolla, mutta Red Bull haluaa kokeilla sitä jo nyt ihan käytännössä. Ferrarilla on myös oma halo-versionsa, mutta siinä on keskellä turvakaari, joka haittaa hiukan näkyväisyyttä verrattuna Red Bullin kuomuun.

– Mielestäni Red Bullin versio on hiukan esteettisempi, mutta se on toki makuasia. Jos molemmat näistä ratkaisuista osoittautuvat testeissä yhtä toimiviksi, olisin yllättynyt, jos tämä Red Bullin kuomu ei saisi laajempaa kannatusta, sanoo FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting Autosportille.
.
Jompikumpi malleista otetaan hyvin todennäköisesti käyttöön kaudella 2017. Voit katsoa kuvat Red Bullin kuomusta tästä linkistä.