F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö starttaa perjantaina Liuzhoussa ajettavaan Kiinan GP-osakilpailuun varaveneellään.

MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Portugalissa ympäriajaneen Seliön ykkösveneen vauriot ovat sen verran suuret, ettei Mad-Croc Baba Racing Team onnistu rakentamaan tiukan aikataulun puitteissa venettä ajoissa ajokuntoon.

Seliön tiimi joutui pakkaamaan rikkoutuneen veneen heti Portugalin MM-osakilpailun jälkeen Kiinaan matkaavaan konttiin ja tiimi pääsi korjaustöihin käsiksi vasta sunnuntaina Liuzhoussa.

– On selvää, että emme onnistu rakentamaan veneestäni kolmessa päivässä kilpailukykyistä välinettä. Vauriot ovat sen verran suuret, että niiden korjaaminen vie enemmän aikaa.

– Meillä on varalla matkassa BaBan edellistä sukupolvea edustava F1-vene, jolla osallistun perjantain Kiinan MM-osakilpailuun. Vaikka ajo-olosuhteet ovat tällä kaudella olleet uutta lyhyttä venettämme vastaan, olemme pystyneet ajamaan kärkivauhtia. Ykkösveneeni korjaukset valmistuvat varmuudella kauden päättäviin osakilpailuihin mennessä, Seliö kertoo.

Kesän Euroopan MM-osakilpailuissa Seliön veneen suorituskykyä varjostaneet ongelmat ovat myös ratkaistu. Kansainvälinen moottoriveneliitto UIM toi Ranskan ja Portugalin kisoihin uuden polttoaineen, jonka kemikaalit syövyttivät sarjan jokaisen BaBa F1 -veneen polttoainetankista pintamateriaalia irti. Tämä aiheutti sen, että polttoainelinjat tukkeutuivat osaksi, eikä moottori saanut tarvitsemaansa määrää polttoainetta.

– Kun veneessäni vilkkui bensanpaineen varoitusvalo niin luulimme, että vika olisi ollut bensapumpuissa, mutta vika löytyikin polttoainetankin irronneesta materiaalista.

Seliön tallikaveri Filip Roms ajaa uransa parasta F1-kautta. Portugalin GP:n jälkeen Roms jakaa MM-pisteissä kuudennen sijan lajin hallitsevan maailmanmestarin Alex Carellan kanssa. Kiinasta Roms odottaa tulosta kuuden parhaan joukkoon.

– Hyvillä fiiliksillä kisaan lähdetään. Alkukausi on osaltani mennyt todella hyvin. Ajoin Kiinassa viime vuonnakin MM-pisteille (seitsemäs), joten samaan pyritään tänäkin vuonna. Jos olen lopputuloksissa kuuden nopeimman joukossa niin olen todella tyytyväinen.

Lähde: Seliön tiedote