Lotus tarvitsisi tältä kaudelta hyviä tuloksia, mutta tallin kuljettajat Romain Grosjean ja Pastor Maldonado ovat joutuneet hämmästyttävän usein mukaan ensimmäisten kierrosten nahinointeihin. Kisan valuminen reisille jo aivan alkumetreillä on estänyt talousvaikeuksien kanssa painivaa tallia tarttumaan jokaiseen mahdolliseen tilaisuuteensa saavuttaa elintärkeitä MM-pisteitä.

Aallonpohjan talli on kokenut tällä kaudella jo kahdesti. Silverstonessa tallin kuljettajat kolaroivat keskenään jo ensimmäisissä mutkissa, ja myös viime kisassa Monzassa molemmat mustakultaiset autot olivat eliminoitu jo ensimmäisen kierroksen päätteeksi.

Tallin apulaistallipäällikkö Federico Gastaldin mukaan Lotus aikookin kiinnittää avauskierroksiin jatkossa entistä enemmän huomiota.

– Emme voi syyttää kuljettajie yrityksen puutteesta, mutta totuus on se, että meidän täytyy työstää tätä asiaa, Gastaldi toteaa Autosportille.

– Ehkä heidän täytyisi olla hieman varovaisempia kisan alussa. Meidän täytyy keskustella tästä myös taktiikasta vastaavien henkilökuntamme jäsenien kanssa, sillä meidän täytyy ratkaista tämä ongelma yhdessä.

Gastaldin mielestä alkukierrosten epäonnenhetket ovat turhauttavia siksikin, koska autossa olisi potentiaalia saada tuloksia aikaiseksi.

– Meillä on hyvä auto. Jos hyvän auton hyvän kuljettajan käsiin, hän saa tulosta aikaan, mutta avauskierrosten tapahtumia on vaikea ennakoida.