Koko kauden pahoissa ongelmissa talssinut japanilaismerkki Honda tiedostaa olevansa suurien muutosten tiellä, mikäli se aikoo kuroa kilpailijoidensa etumatkan kiinni nopeasti.

Monzassa voimanlähde paljastui tehoiltaan käytännössä kilpailijansa Renault’n tasoiseksi, mutta suurimmaksi akilleen kantapääksi on muodostunut voimanlähteen energiankeräyssysteemi, tuttavallisemmin ERS.

Tämän myöntää myös Hondan F1-päällikkö Yasuhisa Arai. Hän kertookin muutoksia asian suhteen laitettu jo työn alle.

– Tiedämme ERSin olevan heikko lenkkimme ja olemme jo kehittämässä ratkaisua tähän ensi kaudeksi, Arai toteaa motorsport.comin mukaan.

Hondan voimanlähde eroaa rakenteellisesti merkittävästi kilpailijoistaan. Koko voimanlähdeyksikkö on pyritty rakentamaan mahdollisimman tiiviiksi kokonaisuudeksi, mutta erityisesti alkukaudesta se aiheutti enemmän harmia kuin hyötyä. Honda saattaakin muuttaa koko voimanlähteensä konseptia päästäkseen samalle viivalle kilpailijoidensa kanssa.

Arain mukaan kehityspolettien käytöstä ei ole vielä tehty mitään päätöstä.

– En osaa kertoa tämän kauden suhteen niistä mitään. Heikko kohtamme on kuitenkin sähköenergian käyttöönotossa. Sitä on vaikea muuttaa yksikkömme rakenteen takia. Totta kai haluamme siihen muutoksen ensi kaudeksi, mutta ennen sitä haluamme saada aikaan runsaasti pieniä askeleita eteenpäin myös tämän kauden osalta.