Taloudellisissa vaikeuksissa oleva Lotuksen F1-talli vakuuttaa pystyvänsä jatkamaan kauden loppuun huolimatta suurista taloudellisista ongelmista.

Moni tallille osia toimittava yritys on kertonut Lotuksen olevan heille velkaa. Mukana on muun muassa vaihdelaatikon komponentteja toimittava Xtrac.

Lotuksen piti alun perin tämän viikon maanantaina esittää vastauksia tilanteeseen kuulemisessa, mutta tapahtuma siirrettiin, ja se järjestetäänkin 20.7.

Lotuksen apulaistallipäällikkö Federico Gastaldi pyrki kuitenkin rauhoittelemaan tilannetta motorsport.comin haastattelussa.

– Kaikki on hallinnassa, mutta tällaisia asioita ei pitäisi tapahtua. Tällaiset ongelmat ovat epäreiluja tehtaiden työntekijöiden perheille.

Gastaldin mukaan F1:sten isoimmat tallit ovat kiinnostuneita vain omista intresseistään eivätkä edesauta kuninkuusluokan pysymisessä taloudellisesti kestävänä muille toimijoille.

– Viime kädessä kyse on siitä, että mikäli isot tallit haluavat nähdä vain Mercedeksen ja Ferrarin radalla, joutuvat muut lähtemään pois.