Kauden kuudesta kisasta ainoastaan yhdessä maaliin ajanut Pastor Maldonado saa painetta niskaansa tallinsa johdolta.

Venezuelalaisen sponsoritulot Lotukselle ovat erittäin merkittävät, mutta sarjataulukon viimeinen sija miehelle ei tyydytä työnantajaa, tallin toimitusjohtaja Matthew Carter sanoo Sky Sportsille.

– Hän ei ole koskematon. Hänen on osoitettava kykynsä, hänen on osoitettava kykynsä kilpa-ajajana, Carter totesi, mutta jatkoi sitten:

– Meidän näkökulmastamme hän tekeekin niin. Hän voitti Romainin [Grosjean] Monacon aika-ajoissa, mikä ei Monacossa onnistu ellei ole hyvä kuljettaja.

– Hän on ollut tähän mennessä nopea kaikissa kisoissa eri vaiheissa, hänen täytyy vain koota yhteen kokonainen viikonloppu. Hän on ollut erittäin huono-onninen, mutta hän on nopea kilpa-ajaja.

Lotus-pomo myöntää kuitenkin, että Maldonadon puolelta pisteitä on heitetty hukkaan, vaikka syynä ei välttämättä ole aina ollutkaan kuljettaja itse.

– Tietynasteista turhautuneisuutta tallissa on, koska meidän olisi pitänyt ottaa paljon enemmän pisteitä kauden alussa. Uskon kuitenkin, että viides sija [valmistajien sarjassa] on yhä meidän saavutettavissamme, mahdollisesti jopa neljäs, Carter sanoi.