Pitkäaikainen McLarenin työntekijä, McLaren-legendaksikin tituleerattu Tyler Alexander nostaa Autosportin haastattelussa suosikkiaikakaudekseen McLarenilla Mika Häkkisen mestaruusvuodet.

– Kun Mika Häkkinen ajoi meille 1998, kaikki oli todella hyvin. Menimme Barcelonaan testaamaan autoa ja se oli täysin uusi. Kolmen tai neljän kierroksen jälkeen hän oli 1,5 sekuntia nopeampi kuin kaikki muut, jotka olivat testanneet kaksi päivää.

Häkkinen voitti mestaruudet 1998 ja 1999. Vuonna 2000 Mika jäi kolmanneksi. Alkukaudesta luotettavuusongelmien kanssa painiskellut Häkkinen sai mestaruushaaveilleen jättimäisen kolauksen kauden kolmanneksi viimeisessä kisassa Indianapolisissa. Silloin Mercedes pamahti pahimmalla mahdollisella hetkellä, kun Häkkinen oli ajamassa Michael Schumacheria kiinni. Kolmas MM-titteli näytti realistiselta.

– Hänen olisi todella pitänyt voittaa kolmas vuonna 2000, mutta hänellä oli luotettavuusongelmia, Alexander muistelee.

Mitä Mika sanoi Schumille Spassa 2000?

Belgiassa 2000 tv-katsojat ja ihmiset varikolla näkivät Häkkisen pitävän puhuttelua Schumacherille, joka blokkasi suomalaisen todella vaarallisesti keskellä Kemmelin suoraa. Häkkinen onnistui legendaarisessa ohituksessaan kierrosta myöhemmin.

– Kun hän tuli takaisin pilttuuseen ja kaikki huuhaa oli ohi, kysyin häneltä ’Mitä sanoit Schumacherille?’ ja hän katsoi minua virnistäen leveästi, eikä sanonut mitään.

– Äskettäin olin taas Mikan kanssa lounaalla. Puhuimme useista eri kisoista ja sanoin hänelle ’Muistatko sen jutun Spassa Michael Schumacherin kanssa? Mitä sinä todella sanoit hänelle?’

– Sain saman vastauksen – sen röyhkeän virneen. Hän ei aio kertoa sanomaansa kenellekään, sitä voi vain arvailla…