Caterhamin tekniikkapomo Mark Smith kertoo, että tallin ensi vuoden auto tulee olemaan nykyisen kehitysversio. Smith kertoo tämän tarkoittavan sitä, että tämän vuotista autoa voidaan kehittää pidempään kuin se muuten olisi mahdollista.

– Me teemme 2013 autosta suurelta osin nykyisen auton evoluution. Täten mitään perustavanlaatuista muutosta ei tule olemaan siinä, mitä me teemme ja näin ollen voimme jatkaa tällä kaudella hieman pidempään nykyisen automme kehitystä, Smith sanoi ESPNF1:n erikoishaastattelussa.

Caterhamin Iso-Britanniaan tuoma päivityspaketti, jonka avulla arveltiin voitavan jopa ottaa Toro Rosso lähes kiinni, ei toiminut sateisissa olosuhteissa ja vähälle testaukselle jääneenä aivan odotetusti. Tekniikkapomo sanoo, että päivityksestä saataneen vielä irti sen tarjoama potentiaali kauden loppua kohti.

Askel eteenpäin tähtäimessä tulevissa kisoissa

Päivitysten vaikutus, 51-vuotias sanoo, ei ole aina kaikissa suhteissa pelkästään myönteinen ja toisaalta kyseisen paketin aivanosa-alue, uusi pakoputkijärjestelmä, on hyödyltään ratariippuvainen tekijä.

– Joillakin radoilla moottoriteho on tietenkin tärkempää kuin toisilla. Meidän täytyy olla tietoisia siitä, että se ei ole sama etu kaikilla radoilla ja meidän täytyy huolehtia, että tuomme parhaan ratkaisun jokaiselle eri radalla.

– Järjestelmä ei ollut iso hitti Unkarissa (hidas rata), mutta (nopeat) Spa ja Monza ovat aivan erilaisia, joten me jatkamme työskentelyä vähentääksemme haittoja, joita järjestelmällä voi olla, erityisesti keskittyen noihin kisoihin.