FIA:n uudet sääntömuutokset ovat herättäneet kohua F1-tallien keskuudessa. Tuoreen raportin mukaan peräti kuusi tallia vastustaa autoliiton laatimaa sääntöuudistusta, jossa autojen pohjalevystä pyritään tekemään joustavampi ”porpoising”-efektin vähentämiseksi.

Erityisesti Mercedes on ajanut sääntömuutosta läpi. Ensimmäinen uudistus nähdään jo kesätauon jälkeen Belgiassa. Tallien on pysyttävä FIA:n laatiman järjestelmän puitteissa auton pomppimisen suhteen.

Tallit ovat ajaneet uudistusta eteenpäin vetoamalla kuskien pitkäaikaiseen terveyteen. Joillain radoilla autot ovat pomppineen niin rajusti, että kuskit ovat valittaneet kovista selkäkivuista vielä päiviä kilpailuiden jälkeen.

Kaikki varikolla eivät ole kuitenkaan uudistuksen puolella. Red Bull -pomo Christian Horner ei peitellyt mielipidettään siitä, että uudistus suosii Mercedestä. Jos auton pohjalevyyn tehdään toivotut uudistukset, voisi Mercedes palata takaisin alkuperäiseen suunnitelmaansa, jossa auton jousitusta pudotetaan lähemmäksi radan pintaa. Tämä konsepti oli Mercedeksen mukaan ylivoimainen nopeudessaan, mutta simulaatiot eivät osanneet ottaa autojen pomppimista huomioon.

– Uusi direktiivi ei ole ongelma meille. Enemmänkin uusi sääntö, joka otettaisiin käyttöön ensi kaudelle, Horner aloitti PlanetF1-sivuston mukaan.

– Yksi tietty talli antaa aikamoista painetta sääntömuutokselle tällä hetkellä, jotta he voisivat ajaa autoaan matalammalla hyötyen vanhasta konseptistaan. Minusta alkaa olla aika myöhäistä tämmöiselle.

– Ajakaa autoa korkeammalla, niin pomppimista ei ole. Meillä ei ole ollut ongelmaa koko vuotena.