Kansainvälinen autourheiluliitto FIA suunnittelee isoa autojen pohjalevyihin liittyvää sääntöuudistusta ensi kaudeksi. Sääntömuutoksen taustalla on huoli kuljettajien terveydestä, koska tämän kauden autojen on todettu pomppivan paljon.

FIA teki jo pikakorjauksen sääntöihin tälle kaudelle, jolla se pyrkii rajoittamaan pomppimista vaikuttamalla pohjalevyn joustoon. Sääntöuudistuksen piti tulla voimaan jo Ranskan viikonloppuun, mutta sitä siirrettiin kesätauon jälkeen ajettavaan Belgian GP:hen.

Nyt FIA suunnittelee uutta ja merkittävämpää muutosta ensi vuodeksi. Sääntömuutos koskisi pohjalevyä laajemmin, mikä pakottaisi tallit rakentamaan käytännössä kokonaan uudet pohjalevyt talven aikana.

– Ei ole mitään syytä tehdä tästä asiasta turvallisuusongelmaa. Useimmat tallit ovat saaneet pomppimisen hallintaan ja Spahan tulee pohjalevyä koskeva sääntely. Jos autot ovat sen mukaisia, ne ovat varmasti myös turvallisia, Binotto sanoi Auto Motor und Sportille.

Amusin mukaan Ferrari on valmis tekemään protestin, jos FIA yrittää runnoa sääntömuutoksen läpi turvallisuuskysymyksenä.

– Kun kyseessä ei ole turvallisuuskysymys, sääntömuutoksen kanssa on seurattava normaalia äänestysmenetelmää.