Alpine-kuljettaja Fernando Alonso tarjosi toimittajille jälleen viihdettä Britannian osakilpailun jälkeen. Suorapuheinen espanjalainen otti hampaisiinsa tällä kertaa Ferrarin Charles Leclercin.

Alonso oli mukana taistelemassa palkintosijoista GP:n viimeisillä kierroksilla. Lopulta 40-vuotiaan matka tyssäsi Leclerciin, eikä Alonso noussut viidettä sijaa korkeammalle.

Alonson mielestä Leclerciä tulisi kuitenkin odottaa rangaistus. Alonso itse sai aikasakon Kanadan osakilpailussa, kun hän puolusti viimeisellä kierroksella Valtteri Bottasta vastaan turhan aggressiivisesti. Alonson omaan silmään hän teki yhden liikkeen, jotta nopeampi Bottas ei pääse ohi, mutta tuomaristo oli eri mieltä.

Alonson mielestä Leclerc ei muuta tehnytkään, kun mutkitteli radan toisella sektorilla. Tästä kokenut kilpakuski antoikin mielipiteensä yllättäen haastattelussa.

– Itse asiassa odotan sijoitukseni kohenemista, Alonso aloitti Sky Sportsin haastattelussa.

– Minä sain viiden sekunnin aikasakon Montrealissa, kun vaihdoin ajolinjaani kerran. Leclerc teki saman tempun ainakin kolmesti, joten hänhän saa siitä 15 sekuntia takapakkia. Minulle on tiedossa siis enemmän pisteitä, Alonso sanoi hymy huulillaan.

Alonson toive jäi kuitenkin toteutumatta, eikä espanjalaisen sijoitus kohentunut.