Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner pelkää tulevan viikonlopun Ranskan GP:n olevan iso kaaos, jos FIA jatkaa samalla tuomarilinjalla tulevana viikonloppuna.

Reilu viikko sitten ajetussa Itävallan GP:ssä isoksi puheenaiheeksi muodostui ratarajojen ylittäminen. Monet kuljettajat saivat rangaistuksia, kun he ylittivät valkoiset viivat ja ajoivat linjansa leveäksi.

Ranskassa ulosajoalueet ovat vielä leveämmät kuin Itävallassa. Kuljettajien vaikea pitää autonsa valkoisten viivojen sisällä, kun viivan ulkopuolella ei ole fyysistä estettä, kuten sora-aluetta.

– Rataprofiili on sellainen, että kuljettajat ajavat aivan rajoilla. Ricardilla ongelma tulee olemaan vieläkin suurempi, Horner sanoi F1News.comin mukaan.

F1-sarjan ratajajoja koskevia sääntöjä tiukennettiin tälle kaudelle siten, että kuljettaja saa varoituksen heti, kun auto ylittää kokonaan valkoisen rata-alueen viivan. Aika-ajoissa aika hylätään ylityksestä.

– Leveämmällä linjalla ajettaessa aikahyöty on valtava ja siellä tilaa on metrikaupalla, joten rata oikein kutsuu ajamaan leveäksi.