Kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso on jäänyt pisteiden valossa reilusti jälkeen tallikaveri Esteban Oconista. Alonsolla on 11 kilpailun jälkeen kasassa 29 pistettä, kun Ocon puolestaan on kerännyt 52.

Tulokset eivät kuitenkaan kerro koko tarinaa. Alonso on kärsinyt teknisistä ongelmista läpi kauden. Espanjalainen on joutunut jo ottamaan lähtöruuturangaistuksia moottorivikojen takia. Alonso onkin puhunut suoraan, miten Alpinen luotettavuus on maksanut hänelle tällä kaudella.

Tallipäällikkö Otmar Szafnauer ei kuitenkaan allekirjoita kokeneen espanjalaisen väitettä. Szafnauer otti esiin Alonson ajosuorituksia, jotka ovat myös maksaneet 40-vuotiaalle hyviä tuloksia.

– Me emme ole pettäneet Fernandoa. On monta syytä, miksi hän ei ole saanut pisteitä, Alpine-pomo aloitti as.comin haastattelussa.

– Minä muistan osuman Mick Schumacherin kanssa, joka tuhosi hänen sivuponttooninsa. Hänen puolustuksensa Valtteri Bottasta vastaan maksoi hänelle pisteet Kanadassa. Sama kävi myös Miamissa.

– Itävallan ongelmat voivat käydä kelle tahansa. Tämä ei ole pelkästään Alpinen ongelma. Tutkimuksiemme perusteella kyse oli elektroniikkaohjaimen pettämisestä. Me emme valmista kyseistä osaa, vaan ostamme sen.

– En usko ongelman johtuneen meistä.