Aston Martin oli yksi Kanadan aika-ajojen suurimmista pettymyksistä. Sebastian Vettel oli kolmansissa harjoituksissa loistavassa vauhdissa yltääkseen lopulta kolmanneksi. Brittitallin kyyti näytti sopivan märälle radalle.

Todellisuus iski kuitenkin päin kasvoja heti aika-ajon ensimmäisessä osiossa. Molemmat Vettel sekä Lance Stroll putosivat jatkosta. Vettel ei peitellyt ihmetystään ajojen jälkeen.

– Mitä ihmettä, miten tämä on mahdollista? Auto tuntui aivan erilaiselta kuin aamulla. Eturengas tuntui olevan puhki. Ei voi olla totta, Vettel huusi tiimiradioon.

Tallipäällikkö Mike Krack paljastaa tallin tehneen suuren virheen molempien kuljettajien rengaspaineiden kanssa.

– Saimme renkaat hyvin lämmitettyä aamupäivällä. Rengapaineissa oli kuitenkin häikkää, joten pyrimme nostamaan niitä myös aika-ajojen aikana, Krack aloitti The Race -sivuston haastattelussa.

– Mutta sitten radalla olikin 20 autoa samaan aikaan. Rata kuivui paljon nopeammin mitä odotimme, emmekä reagoineet siihen. Lopulta aika loppui kesken. Jos olisimme päässeet Q2-osioon olisimme voineet tehdä tarvittavat muutokset, mutta emme ehtineet.

Vettel sekä Stroll lähtevät ruuduista 16. ja 17.