Perjantain harjoituksissa kolaroinut Valtteri Bottas palasi tositoimiin lauantaina kolmansissa vapaissa harjoituksissa. Suomalaiskuljettajalta jäi eilen yli puolet työpäivästä välistä.

Bottas osui seinään ensimmäisessä harjoituksessa, eikä palannut radalle loppupäivän aikana. Vauriot miehen kilpuriin olivat niin suuret, että Alfa Romeo -mekaanikot eivät saaneet autoa parsittua kasaan ajoissa.

Tänään selvisi, että Bottas on joutunut ottamaan autoonsa uuden turbon sekä turbo-ohjaimen. Nämä ovat jo suomalaisen kolmannet sekä viimeiset sallitut osat tälle kaudelle. Seuraava vaihto tietää lähtöruuturangaistusta.

Suomalaiselle on myös asennettu kolmas vaihdelaatikko tälle kaudelle. Kuljettajat saavat vaihtaa vapaasti neljän vaihdelaatikon välillä, mutta viides tarkoittaa rangaistusta.

Lähtöruuturangaistus suomalaisen tulevaisuudessa on hyvin todennäköinen. Vaihto on kuitenkin voinut olla pelkästään varatoimi. Jos osat todetaan tutkinnan jälkeen toimiviksi, voi suomalainen palata käyttäään niitä seuraavissa kilpailuissa.

Alta näet tilanteen Bottaksen kolarista.