MM-pistetalulukon kärjessä komeileva Charles Leclerc saa kilpuriinsa tuliterän polttomoottorin Miamin osakilpailuun. Ensimmäistä kertaa Hard Rock Stadiumin kupeessa ajettava osakilpailu on jokaiselle F1-tallille hyppy tuntemattomaan.

Italialaisjulkaisu Motorsport.com raportoi perjantaina, että Ferrari joutuu asentamaan monacolaisen autoon uuden moottorin suunnitelmista huolimatta. Ferrarin on määrä antaa kuskeilleen käyttöön enemmän hevosvoimia Espanjasta eteenpäin, mutta jokin on muuttunut.

Moottori on Leclercille vasta toinen kolmesta sallitusta. Tallikaveri Carlos Sainz palaa puolestaan ensimmäiseen polttomoottoriinsa tälle viikolle. Espanjalainen sai tuliterän koneen autoonsa Imolaan, mutta tutkimusten jälkeen selvisi, että kolmessa ensimmäisessä kilpailussa käytetty polttomoottori on toimintakykyinen.

– Odotamme nopeaa rataa. Kolme DRS-aluetta sekä pitkät suorat antavat hyvät mahdollisuudet ohittamiselle, Ferrarin simulaattoripäällikkö Enrico Sampo kommentoi.

Kyse on siis strategisesta päätöksestä yrittää haastaa Red Bull Miamissa. Imolassa nähty heikko esitys italialaistallilta pakottaa Ferrarin ottamaan rohkeampia keinoja käyttöön.