Red Bull keräsi täyden potin Italiasta Ferrarin kotikilpailusta Emilia-Romagnan GP:ssä, kun Max Verstappen ajoi voittoon Sergio Perezin täydentäessä energiajuomajätin viikonlopun.

McLarenin Lando Norris jatkoi vaisun alkukauden jälkeen hyviä otteita jo toisessa kilpailussa perättäin tuomalla McLareninsa palkintopallille.

SuomiF1-sivusto listasi Imolan viikonlopun topit ja flopit.

FLOP3

Juuso Koivumäki: Charles Leclerc. Monacolaisella oli mahdollisuus minimoida vahingot surkea lähdön jälkeen ajamalla palkintopallille, mutta yliyritys maksoi valtavan tukun pisteitä. Helppo ajovirhe ja Max Verstappen sai isosti Leclerciä kiinni MM-sarjassa.

Christian Horner piti Charles Leclercin pyörähdystä onnekkaana – ”Hän oli todella ahne”

Nooat Ruuth: Ferrari. Kauden ensimmäinen kotikilpailu oli täysi pannukakku. Carlos Sainz teki jälleen käsittämättömän ajovirheen, tällä kertaa aika-ajoissa. Charles Leclerc osoitti, että kasvettavaa nuorukaisella on vielä yliyrittämisen johtaessa täysin turhaan pyörähdykseen. Erityisesti Sainzilta kaivataan nyt puhdasta viikonloppua Miamissa.

Eetu Lehtonen: Carlos Sainz. Nuorempi matadori kiitti uudesta Ferrari-pahvista käytännössä pyllistämällä intohimoisille Tifoseille. Aika-ajojen ulosajo loi pohjan koko viikonlopun vesittymiselle, vaikka sprintissä espanjalainen nousikin takaisin kärkitaiston tuntumaan. Sunnuntain hiekkalaatikkoreissu ei ollut Sainzin syytä, mutta hän olisi todennäköisesti paremmalla lähtöruudulla ja startilla päässyt alkukahinoista ilman ongelmia.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Alfa Romeon varikkotiimi. Valtteri Bottaksella oli loistava sauma ajaa palkintopallille, mutta Alfa Romeon umpisurkea työskentely maksoi Bottakselle isosti. Bottas menetti varikolla yli kymmenen sekuntia Russelliin ja Norrisiin nähden. Suomalainen oli radalla selvästi nopeampi kuin brittikuskit, ja ilman varikkosähläystä palkintopallisijoitus olisi ollut haarukassa.

Nooat Ruuth: Mick Schumacher. ”Pikku-Schumi” on toistaiseki yksi kahdesta kuljettajasta, kenellä on pistetili avaamatta tällä kaudella (jätetään Hülkenberg pois laskuista). Uusi tallikaveri Kevin Magnussen pyyhkii tällä hetkellä 23-vuotiaalla lattiaa. Olen valmis antamaan toisen vuoden kuljettajalle vielä muutaman kilpailun aikaa osoittaa kyntensä, mutta kehitystä pitää tapahtua pian. Toivottavasti legendaarinen sukunimi ei paina liikaa saksalaisen mielessä.

Eetu Lehtonen: Lewis Hamilton. Eipä olisi uskonut Imolan viikonloppua seuratessa, että toista hopeanuolta kuskaa seitsenkertainen maailmanmestari. Hamilton on täysin hukassa W13-kilpurinsa kanssa, eikä konkarin tuskaa helpota se tosiasia, että tallikaveri repii jatkuvasti parhaat mahdolliset pisteet talteen. Auto on susi, mutta George Russellin kaltaisia temppuja kaivataan myös mestarilta.

FLOP1

Juuso Koivumäki: Mick Schumacher. Ei ole Mick vielä päässyt lunastamaan niitä odotuksia, joita hänelle kasattiin F2-mestaruuden jälkeen. Toinen kausi F1:ssä menossa, mutta tällä hetkellä Kevin Magnussen on selvästi Haas-kaksikosta se parempi. Kohta pitää Schumacherilla tapahtumaan, jos joskus mielii Ferrarin rattiin istua.

Nooat Ruuth: Lewis Hamilton. Seitsenkertainen maailmanmestari on hukassa ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen. Hamiltonin suoritukset nuoren George Russellin rinnalla näyttävät todella surkeilta, erityisesti Imolassa. TV-ohjaaja seurasi kierros kierroksen jälkeen britin epätoivoista pyristelyä Pierre Gaslyn takana. Auto on surkea, sitä ei voi kieltää, mutta Hamilton tuntui olevan täysin aseeton jokaista kuljettajaa vastaan. Britin on pakko hyväksyä tosiasia: nyt ei olla enää kärkikahinoissa. Russell käytti kyynärpäitään ohitustilanteissa, Hamiltonin on pakko alkaa tehdä samoin.

Eetu Lehtonen: Mick Schumacher. Niin kovasti toivoisin, että legendaarisen mestarin jälkeläinen näyttäisi geeniperimänsä vauhdin puolesta, mutta homma ei tunnu ottavan onnistuakseen. Pikku-Schumista on paljastumassa täysin keskinkertainen kuljettaja, ellei jopa kehnompikin, mikäli vauhti ei ala kiihtymään. Omat ajovirheet ja tallikaverin karkaaminen maisemaan lisää vain entisestään nuoren saksalaisen laskusuhdannetta.

TOP3

Juuso Koivumäki: Yuki Tsunoda. Japanilaiselta erinomainen kilpailu. Alpha Tauri -kuski oli kerrankin selvästi tallikaveriaan Pierre Gaslya parempi ja pystyi napsimaan lopussa tärkeitä pistesijoja Alphalla. Loistava suoritus välillä ailahtelevia otteilta näyttäneeltä nuorukaiselta.

Nooat Ruuth: George Russell. Toinen Mercedes-kuljettaja osoittaa olevansa valmis legendaarisen hopeanuolen rattiin. Russell ajaa tällä hetkellä surkeaa autoa, mutta tulosta syntyy. Vuosia sarjan peräpäässä kurvaillut britti tietää, että keskikastissa selviäminen vaatii aggressiivisuutta ja sitä Russell näytti erityisesti Kevin Magnussenia vastaan. Russell on omin avuin pelastamassa Mercedeksen alkukauden.

Eetu Lehtonen: Red Bull. Energiajuomatalli otti juuri sen mitä he tarvitsivatkin ja julistivat mestaruusjahdin todenteolla alkaneeksi. Red Bull nappasi teknisten vikojen säestämän avauskilpailuiden jälkeen ensimmäisen kaksoisvoittonsa sitten Malesian GP:n 2016. Max Verstappen ajoi jälleen kypsästi ja mestarin elkein, eikä vahvan kisakuljettajan Sergio Perezin suorituksestakaan jäänyt hirveästi moitittavaa.

Voiko tämä tilasto olla edes totta? Red Bullin edellisestä kaksoisvoitosta jo useita vuosia aikaa

TOP2

Juuso Koivumäki: Aston Martin. Ainoa talli ilman pisteitä tällä kaudella ja mitä vielä? Molemmat kuljettajat pisteille Imolassa. Etenkin Sebastian Vettelin tasapainoinen viikonloppu isossa roolissa. Tästä on Aston Martinin hyvä ponnistaa kohti keskikastin taisteluita.

Nooat Ruuth: Lando Norris. McLarenilla voidaan unohtaa hälyytyskellot. Talli on pyyhkinyt kahden ensimmäisen kilpailun unihiekat silmistään ja nyt meno näyttää jo viime kauden veroiselle. Norris ajoi tuttuun tapaansa virheettömän kilpailun ja palkinnoksi tästä siunaantui kauden ensimmäinen, mutta tuskin viimeinen palkintosija.

Eetu Lehtonen: Valtteri Bottas. Olipahan loistava viikonloppu Valtterilta! Bottaksesta on kuoriutunut Alfa Romeolle siirryttyään ”hymyilevä suomalainen” ja kehonkieli on jatkuvasti erittäin rennon ja vapautuneen oloista. Tämä näkyy myös radalla, sillä Bottas on ollut heittämällä alkukauden parhaimpia kuljettajia. Imolassa Bottaksen suoritus oli jälleen kypsää ja varmaa, eikä Alfalla voida varmastikaan olla tyytyväisempiä kuskivalintaansa. Tärkeät pisteet jälleen plakkariin.

TOP1

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Oli radan nopein kuljettaja kahden Red Bullin ja Ferrarin Charles Leclercin jälkeen. Bottas ei tehnyt virheitä lainkaan sekä vältti kilpailun alussa isomman kolarin Daniel Ricciardon ja Carlos Sainzin kanssa. Suomalaisen kisavauhti on tällä hetkellä päätä huimaava ja paremmalla tuurilla palkintopallipaikka on täysin mahdollinen.

Nooat Ruuth: Red Bull. Energiajuomajätti dominoi koko viikonloppua. Sergio Perezin hieman heikkoa aika-ajoa lukuunottamatta talli suoritti yhtenäisesti ja virheettömästi. Erityisesti Max Verstappenin rauhallisuus spritissä teki minuun vaikutuksen. Jos tallin koneisto pysyy kasassa, on RB vaikea voitettava.

Max Verstappen muokkasi historian kirjoja Imolan dominanssissa – tällä kertaa taakse jäi Kimi Räikkönen

Eetu Lehtonen: Lando Norris. Aika-ajojen kolmas, sprintin viides ja pääkilpailun kolmas. Siinä Norrisin saldo Imolasta autolla, jolla ajettiin vielä avauskilpailussa terveisiä pakan hännillä. McLaren on löytänyt kultaisen langan ja veikeän britin tekemisessä on samat elementit kuin viime kaudellakin. Loistava viikonloppu Landolta.