Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko ei usko, että vuoden 2022 alkanut mestaruustaisto Ferrarin kanssa ei tule menemään samaan tilanteeseen, kuin viime vuonna.

Tällöin RB sekä Mercedes olivat toistensa kurkuissa jatkuvasti noin 9 kuukautta kestäneen mestaruustaiston aikana.

Nyt tilanne on kuitenkin toisin.

Mercedeksen suunnittelu ei ole sujunut tallin toivomalla tavalla. Kahdeksan edellistä tallimestaruutta voittanut saksalaisvalmistaja ei ole kärkitaistelussa, eikä näytä liittyvän sinne vähään aikaan. Tämä jättää kamppailun Red Bullin sekä Ferrarin välille.

Markon mielestä tämä on hyväksi erityisesti Red Bullille. Räjähdysherkkä taistelu Mercedeksen kanssa ei ole itävaltalaisen mielestä toistumassa kaudella 2022, kun vastassa on legendaarinen italialaistalli.

– Tämä on kokonaan uusi taistelupari. Mercedes on ainakin puoli sekuntia liian hitaita, Marko aloitti De Telegraafin haastattelussa.

– Mielestäni on parempi taistella Leclerciä sekä Ferraria vastaan kuin Mercedestä. Nyt kyse on puhtaasti urheilusta. Tämä taistelu on kestänyt vasta kaksi kilpailua, mutta en usko sen eskaloituvat samalla tavalla.

Red Bull nappasi kauden ensimmäisen voittonsa Saudi-Arabiassa. Bahrainissa tallin kohtalo oli jäädä ilman pisteitä tuplakeskeytyksen seurauksena.