Lauantain aika-ajojen kenties iloisin mies löytyi Haas-tallin varikkomuurilta. Amerikkalaistiimin tallipäällikkö Güenther Steiner ei pystynyt piilottelemaan iloisuuttaan hänen tallinsa väkevän aika-ajon johdosta.

Haas on kaksi edellistä vuotta rämpinyt syvissä vesissä vauhdillisesti ja viime kauden päätös olla kehittämättä sen autoa maksaa nyt hedelmää.

Jenkkitallissa lyötiin kaikki munat tämän kauden koriin ja uusiin sääntömuutoksiin. Haas näyttää yhtäkkiä nousseen pakan hänniltä taistelemaan keskikastin herruudesta. Steiner hehkutti etenkin talliin viime hetkellä palkattua paluumuuttajaa Kevin Magnussenia lauantain aika-ajojen jälkeen. Tanskalainen päräytti upeasti seitsemänteen lähtöruutuun.

– Voitteko kuvitella mitä hän pystyy tekemään viiden tai kuuden kilpailun kuluessa? Kuvitelkaapa sitä, hehkutti Steiner Magnussenia motorsport.com -sivustolla.

Kommentillaan italialainen viittaa siihen, kuinka viime kaudella esimerkiksi Fernando Alonsolla, Sebastian Vettelillä ja Daniel Ricciardolla kesti totutella uuteen autoon ja työympäristöön.

– Hän tuli takaisin hyvässä iskussa, mutta olen aivan varma siitä, että lisää on tulossa, jatkaa tallipomo.

– Et voi hypätä näihin F1-autoihin ja olla sen kanssa heti 100 prosenttia sinut. Se ei tapahdu välittömästi, joten lisää on tulossa.

Steiner fiilistelee koko tiiminsä puolesta ja on varma, että myös tallin toinen kuljettaja Mick Schumacher tulee näyttämään osaamisensa. Nuoren saksalaisen aika-ajojen viimeinen veto meni pieleen, jonka johdosta ”Pikku-Schumi” jäi toiseen osioon.

Haas-päällikön mukaan talli todella toivoi ja osasi odottaa parempien päivien tulevan, mutta näin suuri hyppäys yllätti monet.

– Sitä varten työskentelimme ja olen koko ajan sanonut meidän tulevan takaisin 2022. Itse asiassa teimme juuri niin, jatkaa Steiner.

– Se ei johdu minusta vaan tiimistä, sillä kaikki uskoivat tähän hommaan. Annetaan 2021 mennä ja keskitytään vuoteen 2022. Suurin osa ihmisistä pysyi mukana.

– Se on nyt heistä kiinni. Meillä oli suunnitelma ja me toteutimme sen, joten kaikki tallissa voivat olla ylpeitä tästä, kehuu tallipomo.

Haas on pyörinyt oikeastaan viime kauden alusta saakka pelkästään negatiivisessa valossa. Kuviot pääsponsori Uralkalin kanssa menivät miten menivät ja auto oli härskin värinen. Nikita Mazepinia kritisoitiin jatkuvasti ja pyörä tuntui pyörivän pelkästään väärään suuntaan. Steiner sanookin tyypilliseen tapaansa, että muut saavat puhua heistä mitä lystäävät.

– Meillä oli vaikeutemme, mutta tiedämme miksi. Sanoin monta kertaa, että tiedämme syyt sille, miksi olimme siellä missä olimme viime vuonna. Se ei ollut meille yllätys, joten en välitä tippaakaan siitä, mitä muut ihmiset puhuvat, täräytti Haas-päällikkö.

Lauantaisen aika-ajon loppuhetket näet alla olevalta videolta.