Mercedeksen kausi päättyi kaksijakoisesti. Talli nappasi peräti kahdeksannen peräkkäisen valmistajien mestaruutensa, mutta kuljettajan pysti valui sormien läpi kauden viimeisellä kierroksella.

Lewis Hamilton sekä Mercedes joutuivat pettymään Max Verstappenin viedessä mestaruuden. Seitsenkertainen maailmanmestari piti ratkaisua vääryytenä, eikä tilanteesta ilman kohua selvitty. Kilpailunjohtaja Michael Masi käytti valtaansa hyväski soveltamalla turva-autosääntöjä niin, että kaksikko pystyisi ratkaisemaan mestaruuden radalla. Tämä päätös hyödytti kuitenkin tuoreilla renkailla ajavaa Verstappenia.

Hamilton on kadonnut kokoneen julkisuudesta tapauksen jälkeen. Viisi vuotta britin tallikaverina viettänyt Valtteri Bottas paljastaa, että britti oli maansa myynyt usea päivä kilpailun jälkeenkin.

– Tapasin hänet muutama päivä kilpailun jälkeen, ja tunnelma oli kuin hautajaisissa. Vaikka hän tietää, että voitto ryöstettiin häneltä, niin on tulos vaikea niellä, Bottas kommentoi The Expressin mukaan.

– Mutta odottakaapa vain. Hän valmistautuu ja tulee kaksi kertaa vahvempana ensi kaudella. Sellainen hän on. Minä koen työskenteleväni ahkerasti, mutta jos Lewis kuulee, että olen ollut tehtaalla kaksi päivää, niin hän on kolme.

– Jos hänellä on yhtäkään epäilystä, niin hän tekee kaikkensa sen korjaamiseksi.

Bottas siirtyy usean vuoden Mercedes-pestinsä jälkeen Alfa Romeolle kaudeksi 2022.