AlphaTaurin tulokaskuljettaja Yuki Tsunoda kertoo hänen jatkonsa olevan hämärän peitossa, ja että jatkon suhteen todennäköisyydet ovat 50-50.

Tsunodan jatkon spekulointi on jäänyt isompien liikkeiden pohdinnan alla varjoon, mutta monien lähteiden mukaan Tsunodan jatko ilmoitettaisiin ensi viikonloppuna Italian GP:n yhteydessä.

Nuori japanilainen ajaa tulokaskauttaan ja onnistuneen avauskilpailun jälkeen 21-vuotias on saanut aikaiseksi joitakin hajapisteitä ja Helmut Markon silmäkulmat nyrpistymään.

Tsunodan suorituksia on vaivannut runsaat ajovirheet ja suoritustason runsas heittelehtiminen. Kaikki muu kuin Tsunodan jatko italialaistallissa ensi kaudella olisi kuitenkin yllätys. Japanilainen itse ei vielä tiedä tulevaisuudestaan mitään, tai niin hän ainakin väittää.

– 50-50, sanoi Tsunoda Reutersille Hollannin GP-viikonlopun alla.

– On ollut laskuja ja nousuja eikä suoritustasoni ole ollut kovin tasainen. Tarvitsen lisää tasaisuutta, punnitsi japanilainen.

AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost sanoi muutama viikko takaperin, että hän toivoo pitävänsä nykyisen kuskikaksikon ensi kaudellakin.

– En näe muita vaihtoehtoja, sanoi Tost.

Pierre (Gasly) tekee fantasista työtä ja Yuki tekee tulokkaaksi hyvää jälkeä. Hän vain tarvitsee paljon kokemusta ja oppia, jatkoi itävaltalaispomo.

Yuki Tsunoda on saavuttanut tällä kaudella 18 MM-pistettä, siinä missä tallikaveri Pierre Gasly on pitänyt AlphaTaurin lippua korkeammalla. Ranskalaisella on kasassa 54 pistettä.

Red Bullin organisaatio vaikuttaa löytäneen hieman malttia kuljettajarumbaansa, sillä ykköstiimi Red Bull jatkoi hiljattain Sergio Perezin sopimusta. Myös AlphaTaurilla uskotaan pitävän tilanne stabiilina, eikä tuoda välittömästi tulokkaita tulokkaan tilalle, vaan annetaan nuoren kuljettajan kypsyä ja kehittyä.

Red Bullilla viime kaudella ajanut ja yhä energiajuomajätin tukeman Alexander Albonin uskotaan tähyävän paikkaa Williamsilla.